Sunday, 17 June 2012

♥ Petang Bersama Green Tea ♥

Hye, Petang Semua ,petang petang nie lepak tengok movie + minum Green Tea . Syiokkk tau . Actually minum green tea nie di pengaruh oleh si ching. Before nie tak pernah minum pown , sebab orang cakap tak sedapkan , gula takde , pas uh pekat pulak uh . Tapi di sebabkan semangat nak kurus , si ching pown cakap laa Green Tea nie elok kalau nak kurus . So , apa lagi try jew laa minum , first time minum okayy jew , takde laa terok sangat rasa dia . Pas uh twos beristiqamah minum Green Tea nie . Hehe ! Green tea nie sebenarnya banyak khasiat kalau korang nak tau laa kan . Lagi lagi nak kurus macam orang nie . Heee ! Dia banyak jenis khasiat tau sebab kandungan antioksidanya yang tinggi. Green Tea Leave nie daripada sejenis daun yang dinamakan Camellia sinensis. Ia berasal dari Negara China dan dibawa hingga ke Jepun dan meluas hingga ke seluruh dunia. Di Jepun misalnya, teh hijau dipanggil teh ‘Ocha’ atau ‘nihoncha’. Green Tea nie sesuai minum waktu pagi or waktu petang.♥ Nie laa KHASIAT MINUM Green Tea ♥ 

  • Mampu melindungi payudara daripada serangan kanser. Kandungan polifenol (salah satu antioksida) yang banyak di dalam teh ini dikatakan dapat meneutralkan radikal bebas yang menjadi punca kanser.
  • Menggalakkan pembakaran lemak. Bagus diamalkan untuk mereka yang ingin lansing dan menguruskan badan.
  • Menurunkan aras kolesterol dalam badan.
  •  Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Membantu mengawal paras gula darah (kurangkan gula dalam teh hijau anda, atau gantikan dengan gula stevia).
  • Mengawal tekanan darah tinggi dengan merencatkan tindakan Angiotensin II.
  • Seperti selalunya, minuman yang tidak begitu gemar kita nikmati biasanya adalah yang sungguh bermanfaat untuk kesihatan dan kaya dengan segala kebaikan.
Comel kan My Mug . Heee !